Vælg en side

angst-no-moreOm angst, (også kaldet nervøs lidelse).

De fleste vil mene, at angst og frygt er det samme, men når du står midt i angsten, er den helt sin egen – og angst vil endda opleves vidt forskellig fra person til person, og bør derfor også behandles vidt forskelligt. Nogen mener, at angst er en naturlig del af os mennesker og at angsten kan være drivkraften gennem livet. Set ud fra dette kan angst beskrives som hensigtsmæssigt, da den får os til at føle og reagerer i pressede situationer

– Men hvad hvis vi i fuld kærlighed kan rumme det vi oplever som truet på vores liv eller eksistens? (At kunne acceptere alt, uden at være påvirker rent følelsesmæssigt. Bare kikke på det, som det nu engang er.)

– Hvad hvis du kan slippe din angst og komme videre med livet uden disse symptomer? For nogle mennesker fylder angst så meget, at angsten til sidst vil fylde – og begrænse deres liv totalt. Det kan ske at vi oplever at kroppen reagerer og går i alarmberedskab, og vi handler – men er dette virkelig godt for os.

– Kan disse følelsesmæssige tilstande og reaktioner virkelig bringe vores liv i fremdrift, og ændre det til et liv i harmoni?

– Angst er baseret på hændelser, som oftes noget vi selv har været ude for, angsten beskrives bedst som en følelse, en adfærd, en reaktion i kroppen, og kan godt virke meget diffust, nogen gange helt umuligt at sætte ord på. Men psykiske symptomer inkluderer alt fra let ængstelse og uro – til panik og dødsangst.

– De fleste mennesker der lider af angst, kan se det fuldstændige ulogiske i deres angstreaktion, men er ude af stand til at gøre noget ved de tanker der igen og igen kommer til syne i bevidstheden.

– Vi oplever at hjertets aktivitet øges når disse angsttanker opstår, og dette kan give forhøjet puls og blodtryk og vil tydeligt kunne mærkes i hele kroppen.

– Hyperventilation, åndenød og svimmelhed kan opstå, og når kroppen har brugt en masse energi, kan efterfølgende træthed, udmattelse og udkørthed opstå.

  • Agorafobi, en fobi for åbne pladser eller sociale situationer med mange mennesker til stede og uden en “flugtvej”.
  • Socialfobi, en fobi eller socialangst for at være i selskab med andre personer.
  • Enkeltfobi, en angst for helt bestemte ting. Det kan være særlige dyr som edderkopper, fugle, mus eller højder, torden, mørke, at flyve, lukkede rum, offentlige toiletter, tandlægebesøg.
  • Generaliseret angst, en konstant eller næsten konstant angsttilstand, som ikke hænger sammen med bestemte eller særlige situationer. De mest fremtrædende træk er klager over vedvarende muskelspændinger, nervøsitet, svedtendens, hjertebanken, svimmelhed, trykken i bryst og mave samt søvnbesvær. Generaliseret angst optræder ofte sammen med nedtrykthed.

Læs dette indlæg: Indespærrede Emotioner

I min verden har det etablererede system ingen effektive former for behandling over for angst, kun metoder til at lindre angsten og symptomerne.

Hvorfor?

For den virkelige årsag til angst skal findes dybt, dybt inde i vores underbevidsthed, som ubevidste tanker der igen og igen skaber disharmoni i vores bevidsthed og derved udløser angsten. Dette kan aldrig løses på det tankeniveau hvor angsten opleves, men kun ved at bevæge sig ind i dybet af underbevidstheden.