Vælg en side

Hvordan giver du slip på fortiden!

– transcript:giv-slip-paa-fortiden

Hvad er fortiden for en størrelse, og hvorfor vil vi gerne slippe ud af den.

Fortiden er data, erindringer der er lageret, nøjagtig som på en harddisk så det er dataene der er det umiddelbare problem, ikke følelserne

Vi kan se at vi reagerer følelsesmæssigt på fortiden, altså både positivt – og negativt.

Du kan ikke undgå at have succes med at slippe fortiden, for fortiden er for længst forbi og det der venter ligger kun foran dig.

Tag et kig tilbage, og se dig selv for 10, 20, 30 år siden, hvor foregår disse tilbageblik, de foregår i din bevidsthed, du oplever dem som sandheden – derfor er det naturligt, at de kan virker lidt voldsomt på dig.

Podcast:

Vi kan være som fanget i vores følelser!

Der er ingen forskeld på hvad det handler om, det kan være …

 • Utroskab
 • En voldelig ægtefælle
 • Økonomisk snyd af tidligere ægtefælle
 • En mistet kærlighed – altså ulykkelig kærlighed
 • Misbrugt som barn
 • Jalousi

Måske siger du – ”Søren, der er forskel i mit tilfælde – nej nej siger jeg, det er din egen opfattelse, den opfattelse du har lagt så megen energi i gennem så lang tid – det utilgivelige er den stemme fra fortiden du forsøger at virkeliggøre ved ikke at give slip – ved ikke at tilgive”.

Der findes mennesker, der ikke ønsker at slippe ud af disse følelser, og årsagen kan være …

 • “Så få den anden jo ret”
 • “Jamen han eller hun har ødelagt mit liv”
 • “Så har jeg tabt”
 • “Så har han – eller hun jo vundet”
 • “Jeg har al mulig ret til at dømme ham – eller hende for det de har gjort”

Det er således styring af dit eget liv du ønsker, og ikke det at få ret.

Opgaven og problemstillingen i det at være fastlåst i fortidens hændelser, er at neutralisere den effekt disse data har på dig. Det kan virke som om det er umuligt at slippe ud af disse følelser, men nej, det er let nok, når du først tager mod til dig, så disse erindringer ikke mere styrer dit liv.

 

Det der faktisk sker, er at de data du har, konstant kører rundt med dig – se min illustrerede video – “Fryg, Ego, Tryghed og Universet” for at forstå hvordan de forskellige data konstant spiller dig et puds, og hvorfor du har så svært ved at høre stemmen fra din egen Guddommelighed.

Hvis du vælger, eller tidligere har valgt at få hjælp til at “lægge låg på”, sker der blot det, at låget på et tidspunkt springer af, og dine følelser vil opleves med fornyet kraft.

Lægger du “låg på”?
Jeg møder mennesker der udtrykker at de ikke mere bliver følelsesmæssigt berørt, men når vi kradser lidt i overfladen, var det blot fordi de havde overbevidst sig selv om, at det blev de ikke mere – de havde altså lagt låg på.

Så der skal andre værktøjer til for at neutralisere disse data.

Først skal der kigges på disse data, disse erindringer. Der skal mod til at kigge på dem, og ja, det kan gøre ondt at kigge på, derfor er flugten ofte den der vælges. Du kan ikke slette dine erindringer så de ikke mere er synlige – de er det spor du har efter dig, efter den du har været.

Du kan sikkert ikke huske alt fra den du har været, men alt ligger gemt, alt fra dit syn, din hørelse, og fra dine andre sanser. dette oplevede jeg selv for 11 år siden, hvor jeg – gennem en seance genoplevede tiden lige efter min fødsel.

Opgaven er altså at fjerne effekten af disse data, således at du kan kigge på en hændelse og sige til dig selv ”interessant” og så gå videre i dit gøremål. Så du skal finde modet til at kigge på alt det der gør så ondt.

Det du bør gøre er at kigge på den hændelse du ønsker at slippe fri af, byde den velkommen, og dernæst bruge følgende sætning: ”Jeg elsker dig, Jeg er ked af det (eller Undskyld), Tilgiv mig, Tak!”

Nu tænker du måske, at tilgive er at give modparten ret, men men, hvis det handler om at få ret, kan jeg ikke hjælpe dig – jeg kan til gengæld hjælpe dig med at få fred, og med at komme fremad i dit liv.

En fælde kan være at sige til dig selv, “Det er for svært” – vær opmærksom på at du ikke falder i den fælde.

Jeg ønsker dig lykke til med at leve dit liv, og jeg ønsker dig fred i sindet ud over al forståelse.

Søren